середа, 21 грудня 2016 р.

Подарунок усім майстриням - мк "серце"

Ото плела я їх плела та вирішила зняти процес, щоб показати, як це швидко та просто, навіть початківець впорається. Добре, що тепер телефон - він же ліхтаик, він же навігатор, він же все-все-все та фотоапарат також. А головна цінність, що завжди під рукою))). Ну що приступимо!
На потрібно :
- бісер чеський №10
- нитка під колір, або тонка волосінь
- голка для бісеру, ножиці
- металевий пін, кільце
- наместина
- круглогубці, плоскогубці






Крок 1.
Волосінь відрізаємо близько 120см, вдіваємо у голку. Нанизуєм 3 бісерини, з*єднуємо, закріпляему у трикутник.

 Крок2.
Голка повинна вийти у вершину трикутника, нанизуємо 2 бісерини та повертаємось через ту же бісерину до початку. В нас повинна вийти литера Х.

 Крок 3.
Щоб легше було рахувати буду писати кількість бісерін - 4 шт.
(По принципу плетення ндебеле додаємо по 2 бісерини) Голка вийшла в нас з однієї вершини літери Х,нанизали 2 бісерини, та війшли у другу вершину.
 Потім пропускаємо голку у наступну сторону та робимо теж саме,тільки входимо на протилежну сторону літери через 2 бісерини разом.

 Крок 4.
6 бісерин.
Нанизуєм 2 бісерини  разом, виводимо голку через  бісерину попереднього ряду , нанизуєм 1 бісерину та виводимо голку на протилежну сторону. Повторюємо та не забуваємо, що коли переходимо на наступний ряд голку проводимо через 2 бісерини ( попереднього та цього ряду).

 Ось, коли трохи стягнули, воно повинн виглядадти так.

 Крок 5.
8 бісерин.
Як вже зрозуміло - 2 бісерини, а потім за принципом мозаїчного плетення, по 1 бісерині між бісеринами попереднього рядку.

 Крок 6. 10 бісерин. ( Принцип однаковий)
 Крок 7 . 12 бісерин

 Крок 8. 14 бісерин

 Крок 9. 16 бісерин.

 Крок 10. Центр серця готовий, Складаємо по фронту, ми об*єднуємо 2 сторони, вводимо голку у протилежний бік бортика з верху.

 Далі (8 бісерин - 1 ряд) . По 1 бісерині додаємо між бісером попереднього ряду. Не забуваємо про перехід у наступний ряд черз 2 бісерини.

 Таких рядків , по 8 бісерин, у нас 4.


 Крок 11. Після того, як проплели 4 рядка по 8 бісерин, цей рядок буде з 4 бісерин. ! бісерина, голка через 2 бісерини попереднього рядка. Коли проплели трохи стягнули.

 Крок 12. 4 бісерини. Проплетаємо між бісеринами попереднього рядка та стягуємо, закріпляємо повторно проходячи через усі бісерини останнього рядка
Крок 13. Одна половинка в нас готова, тепер голку проводимо через бісерини в сторону другої половинки та повторюємо .

 Крок 14 Після нитку закріпляємо тапроводимо через бісерини за для надійності та обрізаємо. наше серце готов. Залишається вставити пін з наместиною та круглогубцями завернути кільце.
Як пишуть, можна щей й наповнювач в середину покласти , щоб форму тримало серце, але я не кладу, в мене воно й так гарно форму держить за рахунок того, що плету волосінню, а вона свою жорсткість має.

Пробачте, якщо не все зрозуміло, але легко показувати, але не легко формулювати)))

Немає коментарів:


"Кожного разу я дуже чекаю на ваши коментарі!!!Мені дуже важлива ваша думка! Пишить, будь ласка!Та не соромтеся натискати на кнопочки "поділитися"! "

Дописати коментар