понеділок, 20 березня 2023 р.

Чим відрізняється підвіска від кулона?


Кулон - прикраса тільки на шию, носять на ланцюжку або шнурку.

Підвіска - прикраса яку одягають на браслет, брошку, шпільку, сережку, кріплять до сумочки, капелюшку. 
Хочу додати ще : як на мене, то підвіска, якщо розмір дозволяє, може бути використна, як інтер"єрна мініатюра. То вже все справа фантазії). Але я можу помилятися, це просто мій погляд .

Саме головна особливість підвіски, яка відрізняє її від інших ювелірних виробів, це її обов'язкове використання з іншою прикрасою. Підвіску можна вдало розмістити на ланцюжку, сережці, браслеті. Це прекрасне і витончене доповнення до основного елементу, яке покращує його і робить більш привабливим. Професійні ювеліри крім підвіски, виділяють ще ряд виробів, які носяться в підвішеному стані:
  • Кулон - це найбільш поширена ювелірна прикраса в даній категорії, зазвичай виступає самостійним ювелірним елементом, завдяки своїм розмірам або вартості;
  • Медальйон є маленький контейнер, замаскований під ювелірний виріб, зазвичай в ньому зберігають фото дорогих людей;
  • Камея відноситься до досить рідкісним видам прикрас, які представляють себе маленький барельєф з силуетом кого або чого-небудь, зазвичай виготовляється з напівкоштовних каменів добре сприйнятливих до обробки різцем вручну;
  • Натільні предмети культу, такі як хрест, зірка Давида, руни, їх часто виготовляють з благородних металів, надаючи їм статус ювелірних прикрас, однак все одно на першому місці знаходиться їх значення, а не вартість.


Немає коментарів:


"Кожного разу я дуже чекаю на ваши коментарі!!!Мені дуже важлива ваша думка! Пишить, будь ласка!Та не соромтеся натискати на кнопочки "поділитися"! "

Дописати коментар