понеділок, 13 лютого 2023 р.

Трохи про каміння. Воно згодиться для .... далі буде

Камінь аметист: властивості та кому підходить

 


Ну, яка жінка не любить прикраси з коштовним камінням? Думаючи про ці самоцвіти на згадку відразу приходять діамант, рубін, смарагд. Але в тіні королівських мінералів ховаються не менш красиві камені, гідні такого ж інтересу. Одним із них є камінь аметист, званий ще «кам'яною фіалкою». Ніжний, магічний ліловий мінерал приховує потужну енергетику. Завдяки його чарівній красі, можна створювати оригінальні розкішні колекції прикрас. Детальніше про аметиста, його походження, властивості, ціну, кому підходить, читайте у статті.

Характеристики «кам'яної фіалки»

Аметист - це ювелірний самоцвіт, вважається найдорожчим різновидом кварцу. З давньогрецької назва самоцвіту походить від слова "сп'яніння" з негативною приставкою "а". Раніше амулет боронив від алкоголізму.

Напівкоштовний камінь має прозору структуру, яскравий склоподібний блиск, у природі виглядає у формі кристалів. Не огранований мінерал популярний серед світових колекціонерів, а його ніжний фіолетовий відтінок камінь порівнюють з квіткою фіалки. Цінується він за насичений колір, чистоту, якісне огранювання.

Аметист має багато різних відтінків – від пастельно-лілового до насичено-ультрафіолетового. Таке забарвлення він отримав завдяки не домішкам заліза, а дії органічних елементів, що фарбуються. Цікаво, колір каменю трохи змінюється за зміни освітлення, кута огляду, нагрівання.

У природі також зустрічаються такі кольори:

Червоно-фіолетовий. Темно-пурпуровий. Ліловий з фіолетовим відтінком. Синьо-червоний. Рожевий. Насичений вишневий. Зелений (прозоліт) – найрідкісніший.

Натуральний камінь аметист має родовище в Німеччині, Уралі, Якутії, Австрії, Середній Азії, Індії, США, Шрі-Ланці.

Дивовижні властивості аметиста

Ювелірний камінь уособлює щирість, щирість, відданість, гармонію. Потужна енергетика мінералу здатна дарувати душі спокій, внутрішнє умиротворення. У Стародавньому Римі він називався «благословенним», який приносить удачу, зміцнює силу волі. Більшість екстрасенсів віддають перевагу аметисту, оскільки він легко піддається впливу магії.

Магічні властивості каменю аметист:

Здатний очистити місце від зібраного негативу. Сприяє прояву широти роздумів у моментах, які йдуть за кордон простих. Колір мінералу, фіолетовий, символізує "третє око". Здатний приносити гармонію, посилювати інтуїцію, розслаблювати обстановку. При медитації дарує рівновагу. Безкорисливим людям допомагає покращити життя – зберігає домашній затишок, захищає від пристріту, позбавляє негативних думок, запальності. Чоловікам камінь додає хоробрість, оберігає від непродуманих дій під час конфлікту. Аметист має властивості й у жінок. Він допоможе зберегти красу, молодість.

«Кам'яна фіалка» не тільки прекрасна та енергійна. Самоцвіт має безліч лікувальних властивостей. Раніше римляни використовували його для нейтралізації отрути в келиху з вином, а греки з його допомогою омолоджувалися, позбавляючись від зморшок, пігментації, ластовиння.

Інші лікувальні властивості:

Зміцнює пам'ять. Лікує безліч захворювань шкіри. Під час мігрені, приклавши його до чола, можна позбутися болю. Допомагає при проблемах із нервовою системою. Вода з каменем аметист лікує простудні захворювання, чистить капіляри, але також печінку, нирки. Зміцнює імунітет.

Сучасні лікарі радять одягати ювелірні прикраси з мінералом для хорошого кровопостачання головного мозку, звільнення від безсоння.

Кому підходить камінь аметист за знаком зодіаку

Магічне значення каменю аметист, його енергетика відповідають практично всім зодіакальним знакам. Рекомендується знакам Терези, Водолій, Близнюки. Не варто часто носить аметист представникам Львів, Козерогів. Тільцям самоцвіт, на думку астрологів, особливої шкоди не завдасть, але користі ніякої не буде.

Проте експерти рекомендують вибирати амулет, відштовхуючись від відтінків:

Леви, Овни завжди знаходяться у центрі уваги. Фіолетовий відтінок допоможе досягти прихильності людей, прийняти правильні рішення під час важких ситуацій, згладить надмірну чутливість, зніме стрес. Раки, Риби повинні обзавестися бузковим мінералом. Він допоможе кардинально змінити життя на краще, згасити негативні емоції, гнів. Аметист стане талісманом для ділових підприємців, які прагнуть отримати максимальний зиск, прибуток. У любовних питаннях допоможе досягти міцних, довірчих відносин. Рожевий колір для Водоліїв, Близнюків, Козерогів, Терезів. Ніжний відтінок відкриє творчі можливості, піднесе безмежний запас енергії. Під час стресових ситуацій укріпить нерви, подарує спокій. У питаннях кохання самоцвіт допоможе знайти другу половинку, забезпечить гармонією в сім'ї. Діви Скорпіони повинні придивитися до чорного каменю. Такий рідкісний колір допоможе упокорити надмірний егоїзм, подарує душевне умиротворення, принесе удачу в коханні. 

 Рожевий кварц та аметист - магічне поєднання

Ці камені дуже добре поєднуються між собою, тому що обидва належать до сім'ї кварців. Рожевий кварц - талісман людей, які займаються мистецтвом. Він допомагає своєму господареві збільшити силу його таланту, надає впевненості у собі та притягує успіх.

Поєднання рожевого кварцу та аметиста виявляє такий вплив на людину, як культивування чистих думок, підвищення духовності та створення чесних відносин. Ці камені дуже добре поєднуються між собою, тому що обидва належать до сім'ї кварців.

Рожевий кварц - талісман людей, які займаються мистецтвом. Він допомагає своєму господареві збільшити силу його таланту, надає впевненості у собі та притягує успіх. Цей камінь для тих, хто не може відчути радість життя, відчути сутність любові і тому не здатний досягти внутрішніх глибин серця. Рожевий кварц – лікар внутрішніх ран. Він вчить прощати та налаштовує на кохання.

Енергія та фіолетовий колір аметиста, у свою чергу, здатні очищати простір від накопиченого негативу. Людям з високим становищем він допомагає піти далі за стандартні схеми мислення, оскільки сприяє виявленню широти думки в ситуаціях, які виходять за рамки звичайних.

Рожевий кварц - "камінь кохання"

Рожевий кварц, як інший камінь, викликає ніжні і зворушливі почуття. Це не пекуча пристрасть граната, не червоні фарби рубіна, не сексуальна соковитість турмаліну – це мрійлива романтична аура, яка висвітлює своєю витонченістю та м'яким відтінком. Неяскравий, скромний мінерал не сильно виділяється на тлі інших природних каменів, але якщо придивитися до нього уважніше, ви неодмінно потрапите під його скромну чарівність.


Немає коментарів:


"Кожного разу я дуже чекаю на ваши коментарі!!!Мені дуже важлива ваша думка! Пишить, будь ласка!Та не соромтеся натискати на кнопочки "поділитися"! "

Дописати коментар