четвер, 13 червня 2024 р.

Шерл, або чорний турмалін




Камінь Шерл або чорний турмалін - найзагадковіший камінь серед самоцвітів. Чорний, як східна ніч, він має виражену дію на людей і предмети. Чорний турмалін називають ще шерл або відьомський камінь . Чорний турмалін сильний чаклунський талісман, відомий усім народам світу. Його енергетика захищає, упорядковує світ, відбиває негатив.

Область його застосування тягнеться від участі в магічних обрядах та медицині, до використання в радіотехніці. Чорний турмалін - найпопулярніший кристал з усіх шаманів, ведунь і магів.

Потужний духовний камінь заземлення та захисту, що захищає від негативу всіх видів. Чи не поглинає, а відображає будь-який негатив, з яким стикається (досить носити його з собою як амулет). Він вважається найпотужнішим талісманом. Заряджений шерл здатний творити дива і краще використовувати необроблені шматки мінералу.
Багато століть різні народи з усього світу використовують магічні властивості чорного турмаліну. Енергетика кристала спрямована на порядок та захист. Природа спеціально створила його для захисту людини від негативу.

Шерл утворює бар'єр навколо господаря у радіусі двох метрів. Він відбиває всі види впливу. Магія каменю сприяє швидкому відновленню свідомості, тому використовується чаклунами та чарівниками після лікувальних та духовних практик.

Шерл поєднує енергію тіла з планетою Земля і приводить до норми біоритми. Ці властивості каменю допомагають мандрівникам при відвідуванні незвіданих місць. Аура мінералу розряджена, тому не відчувається власником та оточуючими його людьми.

Чорний турмалін - містичний та магічний камінь. Його рекомендується використовувати людям, які прагнуть виявити у себе екстрасенсорні здібності.

Лікувальні властивості.
Натуральний чорний турмалін має низку цілющих властивостей. Він сприяє зміцненню імунітету та підняттю тонусу. Талісман полегшує життя людям, які регулярно стикаються з фізичними навантаженнями і часто перебувають у стресових ситуаціях. Завдяки цим можливостям самоцвіт рекомендується носити спортсменам.

Камінь випромінює інфрачервоні промені, які позитивно впливають стан кровоносних капілярів. Вони розширюються і починають активно виконувати роботу з обміну речовин. Задіяна кожна клітина організму, тому людина відчуває приплив сил.

Носіння чорного турмаліну є профілактикою грипу та застуд. Його нерідко застосовують для лікування онкологічних захворювань. Талісман допомагає власнику заспокоїтися та набути позитивного настрою. Кристал покращує пам'ять та зміцнює сон.

Лікувальні властивості самоцвіту здатні вилікувати подагру та ревматизм. Вони усувають запалення та зменшують біль. Позитивно позначаються прикраси із чорного турмаліну на здоров'я шкіри. Клітини зволожуються та починають швидше оновлюватися.

Для зняття больових відчуттів та позбавлення дискомфорту мінерал використовується наступним чином:

- Камінь потрібно потримати в руці деякий час;

— потім його три хвилини рухають проти годинникової стрілки над осередком болю. Такою дією викручується негатив;

— після завершення процедури мінерал споліскується під проточною водою і обкурюється димом (найкраще для цієї мети підійде Пало Санто та Біла Шавлія).

Ефективно виводить шлаки та токсини з організму перлова вода. Для її приготування турмалін на ніч занурюється у склянку чистої води. Її слід випити після пробудження на голодний шлунок.
Вплив на психологічний стан людини

Чорний турмалін впливає на людину на ментальному рівні. Він балансує обидві півкулі і перетворює погані думки на позитивні. Кристал допомагає зрозуміти себе та оточуючих.

Талісман нагороджує свого власника чистим та раціональним мисленням. Він налаштовує на творчість та альтруїзм. Шерл омолоджує тіло і допомагає знайти душевний спокій. Амулет занурює в атмосферу кохання та допомагає воскресити надії.

Камінь полегшує життя людей, які мають проблеми із психікою. Потужна енергетика турмаліну здатна блокувати негативні прояви характеру — ревнощі, агресію, образу та бажання помсти. Негативні емоції, що виникли всередині людини, не виходять назовні, а гасяться мінералом.

Чорний турмалін допомагає сконцентруватись під час медитації. Він допомагає покращити ауру людини. Талісман відьом не дасть пробитися злим чарам недоброзичливців. Негативна енергетика повернеться назад до того, хто її випустив.
Догляд

Турмалін забезпечує своєму власнику потужний захист досить тривалий час, якщо здійснювати правильний догляд каменю. Талісман слід періодично очищати від негативної енергії. Для цього його миють під проточною водою і потім обкурюють димом рослин, що очищають (Пало Санто / Біла Шавлія). Можна підживити шерл додатковою енергетикою, помістивши його надовго під сонячні промені.


Шерл омолоджує тіло і допомагає знайти душевний спокій. Амулет занурює в атмосферу кохання та допомагає воскресити надії. Камінь полегшує життя людей, які мають проблеми із психікою. Потужна енергетика турмаліну здатна блокувати негативні прояви характеру — ревнощі, агресію, образу та бажання помсти.
Кому підходить...
Чорний турмалін підходить Терезам, Скорпіонам і Козерогам. Камінь є засобом від стресу. Терези привабливі і врівноважені, але вони схильні уникати конфліктів. Мінерал допомагає їм залишатися сильними та почуватися захищеними. Скорпіонам він допомагає впоратися з нерішучістю та схильністю уникати складних ситуацій.

Козероги відомі своєю амбітністю та дисциплінованістю, але вони надто багато часу проводять за гаджетами, що може згубно позначитися як на їхньому психічному, так і на фізичному здоров'ї. Чорний турмалін вбирає ці електромагнітні поля.


Мінерал також допомагає чутливим Козерогам не сприймати все близько до серця. Завдяки властивостям каменю люди починають вірити у свої сили та твердим кроком йти до цілей.

СУМІСНІСТЬ ЧОРНОГО ТУРМАЛІНУ З ІНШИМИ КАМЕНЯМИ


Чорний турмалін - один із найпотужніших заземлюючих каменів. Завдяки своїй захисній енергії цей кристал може покращити самопочуття, зменшуючи негативну енергію довкола. Він також чудовий у комбінації з іншими каменями. Поєднання чорного турмаліну з іншими каменями , такими як прозорий кварц або інші кристали, може посилити цілющі властивості і принести додаткові переваги. Наприклад, поєднання чорного турмаліну із прозорим кварцом допоможе очистити ваше енергетичне поле. Поєднання з кристалом, що відноситься до конкретної чакри, може посилити його балансуючі властивості конкретного енергетичного центру.


Він поєднується з аметистом, прозорим кварцем, селенітом, рожевим кварцем, молдавитом, димчастим кварцем, гематитом, жовтою яшмою, чорним обсидіаном та кривавим каменем.



Не слід поєднувати чорний турмалін зі смарагдом, топазом, перлами, місячним каменем , олександритом, опалом, рубіном та гранатом.

ЯК ПРАВИЛЬНО НОСИТИ ТА ЗБЕРІГАТИ ЧОРНИЙ ТУРМАЛІН
Прикраси із чорним турмаліном допоможуть вам захистити себе від негативних вібрацій. Браслети рекомендується носити на лівому зап'ясті. Ви також можете використовувати підвіски, сережки або кільця - вони будуть служити амулетами, що оберігають. Якщо ви хочете використовувати камінь для очищення першої чакри, помістіть його поруч із нижньою частиною тіла.Якщо ви хочете очистити свою ауру, позбутися турбот і поринути у глибокий сон, тоді помістіть чорний турмалін під подушку. Камінь також допоможе зняти біль та розслабитися після важкого дня.


Так як чорний турмалін поглинає негативну енергію, дуже важливо, щоб він регулярно очищався та заряджався. Один із найпростіших способів очистити камінь – потримати його під проточною водою протягом кількох секунд. Зарядити мінерал можна, поклавши на сонячне світло на двадцять хвилин, залишивши при місячному світлі або закопавши в землю.


Зберігати турмалін слід окремо від інших прикрас у мішечку з м'якої тканини. Не рекомендується піддавати його дії високої температури. Сильне нагрівання може змінити колір каменю та призвести до утворення тріщин.

Немає коментарів:


"Кожного разу я дуже чекаю на ваши коментарі!!!Мені дуже важлива ваша думка! Пишить, будь ласка!Та не соромтеся натискати на кнопочки "поділитися"! "

Дописати коментар