пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

Імболг. Лялька з ниток.


#olenazaporozhtseva #handmade #gifts #подарки

Одне із центральних місць у святі Імболк займає кельтська богиня родючості Брігітта. Святкування язичницького свята Імболк та православного свята Стрітення дуже схоже.Головним у святкуванні Імболка є ритуал очищення, який готує людину до нового життєвого кола. Імболк, за своєю суттю, нічим не відрізняється від інших язичницьких свят, де для очищення використовуються різні ритуальні предмети. Під час Імболка це рітуальна лялька. Роблять її зі стебел і колосків вівса, або інших злаків, які можуть бути символами достатку. Виготовлену таким чином ляльку потрібно прикрасити різнокольоровими стрічками, одягнути в яскравий одяг, який можна змайструвати з кольорового паперу або залишків матерії і помістити в барвисті коробки, які також прикрашають квітами. Таким чином, у вас вийде “весільне ліжко” для Брігітти. Засвітіть свічки, підійдіть до вхідних дверей і тихо промовте слова заклинання: «Ліжко Брігітти готове. Дозвольте Бригіті увійти. Вітаю Бригіту». Згідно з переказами, ви тим самим запрошуєте достаток увійти у ваш будинок.

Я зробила ляльку з джутових ниток та прикрасила її мереживом та намистинами. Взагалі мене вперше торкнуло відсвяткувати Імболк. То все робилося швидкоруч. Колесо я не робила.


Ритуальна ванна
Місце її ухвалення потрібно прикрасити весняними квітами, запалити свічки, які є символом очищення. Найкраще використовувати свічки білого та зеленого відтінків, що уособлюватиме догляд зими та настання весни. Запаліть аромалампу, яку наповніть ялівцевим маслом. Декілька його крапель додайте у ванну. Чому ялівцевим? Секрету тут немає. Саме воно має дивовижну здатність очищати ауру людини. Пориньте у ванну. Постарайтеся розслабитися, очистити свої думки і думати лише про весну і відродження природи. Мило найкраще взяти зеленого кольору. Після ванни обітріться чистим білим рушником.
Хрест Бригітти
У деяких народів у день Імболка виготовляли символічний хрест Бригітти. Він був покликаний залучити сили богині та посилити очищення. Хрест кріпили над дверима будинку. Цілий рік він виконував роль захисного амулету, а перед самим святом знімався і спалювався, разом з негативною енергією, яка в ньому накопичувалася. На його місце вішався новий хрест.
Ритуал очищення
Ну і, звичайно ж, процедура очищення стосується ваших думок та ідей, які мають бути світлими та чистими. Для цього ви також маєте виконати якийсь ритуал. Для очищення виберіть тихе місце на свіжому повітрі, де вам ніхто не завадить побути наодинці з самими собою. Це може бути парк, сад, улюблене дерево і т.д. Візьміть кілька насіння рослини, яке вам найближче до серця, і посадіть їх у землю в цьому місці. Найкраще брати те насіння, яке підходить вам за знаком Зодіаку. Після цього запаліть воскову свічку і зачекайте, поки вона догорить до кінця. Дивіться на полум’я. Очистіть ваші думки від скверни. Уявіть, що всі ваші ідеї, які так чи інакше пов’язані з вашим майбутнім життям, і які ви хочете реалізувати, є те насіння, що має прорости.


Немає коментарів:


"Кожного разу я дуже чекаю на ваши коментарі!!!Мені дуже важлива ваша думка! Пишить, будь ласка!Та не соромтеся натискати на кнопочки "поділитися"! "

Дописати коментар